Το Βιετνάμ σχεδιάζει προμήθεια ρωσικών μαχητικών Su-75 Checkmate

Το 2022, το Βιετνάμ σκοπεύει να συνάψει σύμβαση με τη Ρωσία για την προμήθεια μιας παρτίδας 12 ελαφρών μαχητικών 5ης γενιάς Su-75 Checkmate στο εγγύς μέλλον. 

Αυτό σημαίνει ότι το Βιετνάμ θα μπορούσε να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα οπλιστεί με ρωσικά ελαφρά μαχητικά πέμπτης γενιάς, γράφει το Avia.pro .

Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι το υπουργείο Άμυνας του Βιετνάμ εξέταζε τη δυνατότητα αγοράς μιας παρτίδας μαχητικών πέμπτης γενιάς, εστιάζοντας σε τέσσερις κύριες επιλογές - τα αμερικανικά F-22 και F-35 και τα ρωσικά Su-57 και Su-75.

Σύμφωνα με τα βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης, τα αμερικανικά μαχητικά πέμπτης γενιάς έγιναν αμέσως ακατάλληλη επιλογή, αφού η Ουάσιγκτον έχει εγγυηθεί ότι θα αρνηθεί να τα πουλήσει.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το Su-75 είναι ένα ελαφρύ αεροσκάφος μάχης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε αεροπλανοφόρα, ένα από τα οποία το Βιετνάμ σκοπεύει να παραλάβει στο εγγύς μέλλον, αποφασίστηκε να σταματήσει σε αυτό το αεροσκάφος.

Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι το χαμηλό κόστος αυτού του μαχητικού αποδείχθηκε σημαντικός παράγοντας.

Αναμένεται ότι το Βιετνάμ θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στα μέσα του τρέχοντος έτους. Αυτό θα καταστήσει δυνατή τη σύναψη σύμβασης προς το τέλος του έτους και, πιθανώς, έως το 2030, την παραλαβή μιας παρτίδας 12 μαχητικών Su-75 πέμπτης γενιάς σε υπηρεσία στη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV