Ρωσία: Η United Aircraft Corporation (UAC) «απορρόφησε» τις Sukhoi και MiG!

Η κατασκευάστρια εταιρεία United Aircraft Corporation (UAC) της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συγχωνεύτηκε με τις επίσης ρωσικές αεροπορικές βιομηχανίες Sukhoi και MiG, με αποτέλεσμα να τις «απορροφήσει» σε μια «ιστορική» στιγμή για την ρωσική αμυντική βιομηχανία, καθώς πρόκειται για δύο βαριά «ονόματα» με μεγάλη κληρονομιά στις ρωσικές και σε πολλές άλλες στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου.

Το διοικητικό συμβούλιο της United Aircraft Corporation ενέκρινε τη συγχώνευση των τριών εταιρειών στις 30 Νοεμβρίου. Το θέμα της αναδιοργάνωσης της UAC, μετά την «ένταξη» της Sukhoi και της MiG σε αυτήν, έχει υποβληθεί για συζήτηση σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της United Aircraft Corporation, που έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2022.

Αλλάζουν τα δεδομένα για την αεροπορική βιομηχανία στη Ρωσία

Επίσης, οι λειτουργίες των εκτελεστικών οργάνων της MiG και της Sukhoi συγκεντρώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην United Aircraft Corporation, ενώ ο Γενικός της Διευθυντής Γιούρι Σλυούραρ δήλωσε τα εξής:

«Η επικείμενη συγχώνευση είναι το πιο σημαντικό γεγονός για την αεροπορική βιομηχανία. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες προετοιμασίες, έχουμε επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες προκειμένου να αρχίσει να σχηματίζεται μια ενιαία μονάδα της ρωσικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας, δηλαδή μια δομή ικανή να δώσει ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη του κλάδου.

Σε μια ενιαία δομή, θα συλλέγονται οι βέλτιστες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, οι προηγμένες  ικανότητες των μηχανικών μας καθώς επίσης μια ανεπτυγμένη και αποτελεσματική βάση παραγωγής. Θέτουμε τα θεμέλια για τη μελλοντική βιομηχανία αεροσκαφών στη Ρωσία».

Τέλος, η United Aircraft Corporation θα αναλάβει νέες αρμοδιότητες, όπως η διαχείριση των εγκαταστάσεων παραγωγής και των γραφείων σχεδιασμού, ενώ ακόμα θα θέτει σε εφαρμογή τα αναπτυξιακά προγράμματα και την έρευνα για την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε μια εταιρική δομή δύο επιπέδων.

Μένει λοιπόν να φανεί στο σύντομο μέλλον, το πως θα επηρεαστούν τα προγράμματα ανάπτυξης των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς των δύο εταιρειών, όπως το Su-57 και το Checkmate της Sukhoi, καθώς και το αντίστοιχο πρόγραμμα της MiG, που αποκαλύφθηκε στην διεθνή έκθεση MAKS-2021.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV