«Τραβούν το σχοινί» οι ΗΠΑ: Πραγματοποίησαν εικονικές προσβολές στόχων επιφανείας στη Μ.Θάλασσα

Η αναχαίτιση ενός αμερικανικού στρατηγικού βομβαρδιστικού B-1B πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια εναέριου ανεφοδιασμού του από ρωσικά μαχητικά που είχε δώσει στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αφορούσε  τελικά μια αμερικανική άσκηση στην περιοχή.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη βάση της RAF στο Fairford στην Βρετανία μαζί με ένα άλλο του ιδίου τύπου στις 19 Οκτωβρίου και είχαν πραγματοποιήσει άσκηση προσβολή στόχων επιφανείας στη Μαύρη Θάλασσα, το σενάριο της οποίας αφορούσε βέβαια ρωσικά σκάφη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα δύο ρωσικά Su-30 συνόδεψαν τα δύο αμερικανικά US B-1B, αναγκάζοντας τους πιλότους τους να αλλάξουν πορεία και να απομακρυνθούν από τα ρωσικά σύνορα.

Τα δύο υπερηχητικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ συνοδεύονταν από δύο αεροσκάφη ανεφοδιασμού τύπου KC-135.

Η άσκηση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα επιθετικής φύσεως και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί το ΝΑΤΟ ότι ήταν εκπαίδευση για την αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας σε μια θαλάσσια περιοχή η οποία αποτελεί κε φύσεως ζωτικό χώρο της Ρωσίας όπως άλλων χωρών της περιοχής.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV