Η Σερβία θα αποκτήσει 2 μεταγωγικά C295 & ελικόπτερα Η145Μ από την Airbus

Η Σερβία είναι μια ταχέως αναβαθμιζόμενη χώρα και εκτός από την εγχώρια βιομηχανία της προχωρά και στην απόκτηση οπλικών συστημάτων από άλλες χώρες που προσφέρουν στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της.

Η Σερβία θα αγοράσει δύο μεταγωγικά C295 και πολλά ελικόπτερα Η145Μ από την Airbus, ανέφερε το σερβικό υπουργείο Άμυνας. Η συμφωνία έκλεισε κατά τη διάρκεια της διεθνούς αμυντικής έκθεσης Partner 2021 που διεξήχθη στο Βελιγράδι.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η Σερβία παρουσίασε όλα τα νέα προϊόντα της αμυντικής της βιομηχανίας, όπως το θωρακισμένο όχημα μάχης Lazanski 8X8, το ΤΟΜΑ Lazar III 8X8, και τα “”αδελφά” Lazar III A1 και Lazar III P (όχημα υποστήριξης μάχης).

Παρουσίασε επίσης το νέο αντιαρματικό της πύραυλο Nova 145 βεληνεκούς 8 χλμ., την αναβαθμισμένη έκδοση του οχήματος γενικής χρήσης 4χ4 Milos M16, εφοδιασμένο με τηλεκατευθυνόμενο σταθμό οπλισμού με τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων Nova 145 και εκσυγχρονισμένο πολυβόλο των 12,7 108 διαμετρημάτων, αλλά και το φορητό Nova 145 ελαφρύ αντιαρματικό πύραυλο fire-and-forget.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV