«Βlue Flag 2021»: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη ισραηλινή αεροπορική άσκηση - Συμμετέχει η ΠΑ

Η Blue Flag, είναι μια ετήσια αεροπορική άσκηση που λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ και στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει σχεδόν κάθε χρόνο. Φέτος, φαίνεται πως θα  συμμετέχουν περισσότερες χώρες από κάθε άλλη χρονιά.

Πέραν του Ισραήλ, στην άσκηση θα συμμετάσχουν η Ελλάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ινδία. Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση συμμετοχής τόσο πολλών χωρών, σε μια μεγάλη και ιδιαιτέρως απαιτητική αεροπορική άσκηση.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της φετινής άσκησης, μαχητικά αεροσκάφη από διάφορες χώρες θα πραγματοποιήσουν διάφορα επιχειρησιακά σενάρια, συμπεριλαμβανομένων της αντιμετώπισης εναέριων και χερσαίων απειλών, καθώς και εξάσκηση σε πτήσεις σε άγνωστο περιβάλλον, και πολλά άλλα σενάρια.

Ξεκίνησε χθες η μεγάλη –η μεγαλύτερη που έχει διοργανωθεί στο Ισραήλ- αεροπορική άσκηση Blue Flag 2021.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV