Σύμβαση τεχνικής υποστήριξης για τα ΝΗ-90 - Ανοίγει ο δρόμος και για τα υπόλοιπα 6

Τα  ελικόπτερα ΝΗ90 έπειτα από την σημερινή έγκριση από τη Βουλή της σύμβασης τεχνικής υποστήριξης θα είναι ξανά διαθέσιμα και επιχειρησιακά!

Η σημερινή κοινοβουλευτική έγκρισης της κύρωσης της σύμβασης τεχνικής υποστήριξης ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ ανοίγει τον δρόμο για την απόκτηση και απρόσκοπτη έλευση ανταλλακτικών ώστε τα καθηλωμένα ελικόπτερα με χαμηλές διαθεσιμότητες να βρεθούν στους αιθέρες.

Ταυτοχρόνως, με την υπογραφή της 6ης τροποποίησης της αρχικής σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση των άλλων έξι υπερσύγχρονων ελικοπτέρων. Μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 14 ελικόπτερα.

Τα ελικόπτερα ΝΗ90 διακρίνονται για τη ταχύτητα τους, την ακτίνα δράσης και τη μεταφορά προσωπικού και ειδικά ομάδων ειδικών δυνάμεων σε δυσπρόσιτα σημεία όπως βραχονησίδες στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Τα ελικόπτερα ΝΗ90 μπορούν μεταφέρουν ομάδες των ελληνικών μονάδων ειδικών επιχειρήσεων σε περιοχές ενδιαφέροντος όπως το σύμπλεγμα της Μεγίστης περίπου σε 1,5 ώρα από την Αττική.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV