ΗΠΑ: «Πλήρη υποστήριξη στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 Block 50»

«Είναι αναγκαίο για την Ελλάδα»

Την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού F-16 Block 50 εξέφρασαν πηγές της αμερικανικής πρεσβείας σε στελέχη του υπουργείου της Εθνικής Άμυνας και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι Αμερικανοί εξέφρασαν την απορία τους γιατί για ένα τέτοιο πρόγραμμα η απόφαση αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τη στιγμή που όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η τοποθέτηση των συλλογών ραντάρ, ηλεκτρονικά κτλ. που αφαιρούνται από τα F-16 Advance και τα F-16 Block 50+. 

Άντε να τους εξηγήσεις τώρα ότι στο πιο οικονομικό και χωρίς παράπλευρα οφέλη πρόγραμμα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων παρεισέφρησε ένας κακόβουλος "ιός" και το μπλόκαρε προσωρινά. 

Τελικά όπως έλεγε και η πηγή της ΠΑ ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν "παράπλευρα οφέλη" γι' αυτό και δεν έχουν λαδωθεί τα γρανάζια της μηχανής, γι' αυτό και η επιτροπή της Βουλής δεν ενέκρινε το πρόγραμμα άμεσα. 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV