Πακέτο ανταλλακτικών ύψους 270 εκατ. ευρώ για Ελλάδα ενέκριναν οι ΗΠΑ

To Πεντάγωνο άναψε το «πράσινο φως» για ένα πακέτο υποστήριξης αξίας 270 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορά την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε ανταλλακτικά για τα αεροσκάφη τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας για Συνεργασία σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας ή αλλιώς «Defense Security Cooperation Agency» που υπάγεται στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, αναφέρεται ότι στο «πακέτο υποστήριξης» περιλαμβάνεται η μηχανική, τεχνική υποστήριξη και η διοικητική μέριμνα – logistics» για τα μαχητικά αεροσκάφη.

Η έγκριση αυτή έρχεται σε μια χρονική περίοδο όπου η ελληνική Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται εν μέσω διαδικασίας εκσυγχρονισμού των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην έκδοση «Viper» , ενώ πριν λίγες μέρες μπήκε «πάγος» στην αναβάθμιση των F-16 Block50, αφού αναβλήθηκε η σχετική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι το εν λόγω «πακέτο υποστήριξης» θα εκσυγχρονίσει τα ελληνικά «γεράκια» στην πιο ικανή και αποτελεσματική διαμόρφωση τους. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας για Συνεργασία σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας δεν συνεπάγεται και την ολοκλήρωση κάποιας συμφωνίας, καθώς είναι απαραίτητη η έγκριση από το Κογκρέσο και στη συνέχεια οι δύο πλευρές θα μπορούν να διαπραγματευτούν για τα πιο διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα, αλλά και την συνολική και τελική τιμή της σύμβασης.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV