ΗΠΑ: Δύο πιλότοι εγκατέλειψαν μαχητικό F-15QA που επρόκειτο να παραδοθεί στο Κατάρ

Δύο Αμερικανοί πιλότοι -ένας της αμερικανικής Αεροπορίας και ένας του Ναυτικού- χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόμενα καθίσματά τους και εγκατέλειψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος F-15QA που είχε υπό παραγγελία η Αεροπορία του Κατάρ.

Το περίεργο περιστατικό έγινε όταν το αεροσκάφος προσγειωνόταν χωρίς να διευκρινίζεται εάν αυτό προσγειωνόταν εκείνη την ώρα ή εάν βρισκόταν στην διαδικασία για προσγείωση.

Ένας εκ των πιλότων μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Το ατύχημα συνέβη στο αεροδρόμιο του St. Louis στο Ιλινόις στις 07:30 τοπική ώρα.

Και οι δύο πιλότοι πετούσαν για την υπηρεσία έλεγχου συμβολαίων πωλήσεων και ήταν επιφορτισμένοι προκειμένου να ελέγχου εάν το αεροσκάφος τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα πριν παραδοθεί στο Κατάρ.

Το τελευταίο έχει υπό παραγγελία 36 συνολικά μαχητικά f-15QA. Είναι άγνωστο τι ζημιές υπέστη το αεροσκάφος και αν αυτές κρίνονται επισκευάσιμες ή όχι.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV