Το Eurofighter Typhoon προσφέρει η ΒΑΕ στην Φινλανδία

Το Eurofighter Typhoon πρόσφερε η ΒΑΕ στην Φινλανδία και πλέον η φινλανδική κυβέρνηση έχει στα χέρια της όλες τις προτάσεις για το μαχητικό αεροσκάφος που θα αποκτήσει. 

Οι υποψήφιοι είναι η Boeing με το F/A-18E Super Hornet και το EA-18G Growler, η Dassault με το Rafale, η ΒΑΕ με το Eurofighter Typhoon, η Lockheed Martin με το F-35A Lightning II Joint Strike Fighter και η Saab με το Gripen E και το GlobalEye.

Φαίνεται πως η ΒΑΕ προηγείται έχοντας και την υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης. Στο πακέτο των Eurofighter οι Βρετανοί περιλαμβάνουν πυραύλους ASRAAM της MBDA και πυραύλους Meteor BVRAAM, τον πύραυλο κρουζ Storm Shadow της ΜΒDA και την σειρά των πυραύλων Spear επίσης της MBDA, περιλαμβανομένων των SPEAR-EW.

Επίσης περιλαμβάνει τις έξυπνες βόμβες Paveway IV. Το ζήτημα τη εκπαίδευσης των Φινλανδών χειριστών και τεχνικών έχει αφεθεί στους Φινλανδούς, δήλωσε ο Βρετανός Α/ΓΕΕΘΑ στρατάρχης της Αεροπορίας σερ Μάικ Γουίνγστον, τονίζοντας ότι η RAF “είναι ανοικτή στην παροχή κάθε αναγκαίας υποστήριξης”.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV