Βομβαρδιστικά B-1B πραγματοποίησαν προσομοίωση εκτόξευσης cruise κατά της Ρωσίας από το Αιγαίο!

 

Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις από την άνευ όρων στρατιωτική «συνεργασία» Ελλάδας και ΗΠΑ.

Η Διοίκηση Δυνάμεων Ευρώπης των ΗΠΑ (USEUCOM) ανακοίνωσε σήμερα πως ζεύγος βομβαρδιστικών B-1B Lancer της πέταξε την Τετάρτη πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος.

Η πτήση δεν ήταν ένα απλό πέρασμα πάνω από το Αιγαίο, όωπς έχει συμβεί πολλές φορές. Τα αεροσκάφη που είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση Ellsworth της Νότια Ντακότα είχαν ως τελικό «σταθμό» το Αιγαίο, από όπου πραγματοποίησαν προσομοίωση εκτόξευσης βλημάτων cruise κατά ρωσικών στόχων.

Φυσικά είναι άγνωστο ποιος ή ποιοι μπορεί να ήταν οι στόχοι της εικονικής αυτής επίθεσης, αλλά αυτοί θα μπορούσαν να είναι είτε στόχοι στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ο ναύσταθμος στη Σεβαστούπολη, είτε άλλες στρατηγικές εγκαταστάσεις στο νότια ρωσική στρατιωτική Περιφέρεια.

Το γεγονός όμως ότι τα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά χρησιμοποίησαν το Αιγαίο, ως σημείο εκτόξευσης των βλημάτων θέτει εκ των πραγμάτων την Ελλάδα στο στόχαστρο της Μόσχας.

Να σημειωθεί ότι τα αμερικανικά στρατηγικά βοβμσαρδιστικά μπορούν να φέρουν τόσο το βλήμα AGM-158C Long Range Anti-Ship Missile (LRASM) το οποίο προορίζεται κατά σκαφών επιφανείας όσο και το AGM-158 Joint Air to Surface Standoff Missile (JASSM) το οποίο στυην έκδοση  ER έχει εμβέλεια 1.000 χλμ.

Τα αμερικανικά B-1B συνοδεύονταν από δύο αμερικανικά μαχητικά F-16 που απογειώθηκαν από τη βάση στο Aviano, έως ότου έφθασαν στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής τα αεροσκάφη διένυσαν σχεδόν 12.000 ναυτικά μίλια και τα B-1B επέστρεψαν στη βάση τους  αμέσως μετά την εικονική εξαπόλυση των βλημάτων τους από το Αιγαίο.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV