Μετά τα υποβρύχια η Ρωσία έστειλε και Mig-31 στο Βόρειο Πόλο - Πτήση με τους πυραύλους Kinzhal

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ρωσίας, Νικολάι Γιεβένοφ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Πούτιν ότι ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών τύπου MiG-31 πέταξαν έμφορτα με τους βαλλιστικούς πυραύλους Kinzhal, για πρώτη φορά στην ιστορία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικό, πάνω από τον Βόρειο Πόλο ενώ ακόμα πραγματοποιήθηκε και εναέριος ανεφοδιασμός τους.

Η πτήση των μαχητικών έγινε στο πλαίσιο άσκησης των ρωσικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, όπου μεταξύ άλλων τρία πυρηνικά υποβρύχια «έγραψαν ιστορία» με τον δικό τους τρόπο, ενώ όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Στόλου Ειρηνικού, τα μαχητικά αεροσκάφη ανέλαβαν στη συνέχεια εντάχθηκαν σε υπηρεσία στην Αρκτική.

Το MiG-31 Foxhound είναι ένας υπερηχητικό διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε και αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970 και αποτελεί το πρώτο μαχητικό τέταρτης γενιάς της σοβιετικής αεροπορίας.

 

Η πιο πρόσφατη και τεχνολογικά εξελιγμένη έκδοση του μαχητικού είναι το MiG-31BM με μήκος 21,62 μέτρα και έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 46,2 τόνους, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 3.000 χιλιομέτρων ενώ φέρει  τέσσερις πυραύλους τύπου R-33 μαζί με δύο δεξαμενές καυσίμου, που του δίνουν την ικανότητα να έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 3.000 χιλιομέτρων.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV