Η βρετανική Αεροπορία αποσύρει πρόωρα 14 «καινούργια» C-130J-30 Super Hercules

Η βρετανική Αεροπορία σχεδιάζει την πολύ πρόωρη απόσυρση 14 μεταφορικών αεροσκαφών C-130J-30 Super Hercules που διατηρεί σε υπηρεσία και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν εκτεταμένα από τις Ειδικές Δυνάμεις της χώρας στον πόλεμο κατά του ISIS.

Η απόφαση της απόσυρσης τους δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες των αεροσκαφών, αλλά με την πολιτική εξοικονόμησης δαπανών του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

 Σε επιχειρησιακό επίπεδο, τις αποστολές των C-130J-30 θα αναλάβουν τα 20 μεγαλύτερα A-400M Atlas που βρίσκονται σε υπηρεσία (αναμένεται να παραληφθούν άλλα δύο). Σύμφωνα με το δημοσίευμα η απόσυρση των C-130J-30 δεν είναι η μόνη περικοπή που αναμένεται να καταγραφεί στην ετήσια ολοκληρωμένη έκθεση (Integrated Review) της βρετανικής κυβέρνησης για τις αμυντικές δαπάνες, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός του Μαρτίου.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV