Αλεξανδρούπολη: Έφτασαν τα πρώτα 3 αμερικανικά UH-60 Black Hawks (βίντεο)

Τα πρώτα τρία αμερικανικά UH-60 Black Hawks έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη, όπου και θα πραγματοποιηθεί η άσκηση «Atlantic Resolve».

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve» θα πραγματοποιηθεί μετακίνηση μονάδων του αμερικανικού στρατού από την 24η Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, μέσω του λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Όπως ανακοινώθηκε, θα λάβει χώρα ανάπτυξη δυνάμεων της 1st CAB (COMBAT AVIATION BRIGADE) στην Ευρώπη, προερχόμενων από τις ΗΠΑ, και επίσης αναδίπλωση δυνάμεων της 101st CAB από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ αντίστοιχα.

🔴🎥(LIVE): Αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο της #Αλεξανδρούπολης προσγειώνονται τα πρώτα αμερικανικά UH-60! Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/3aNE2vP

Posted by Pame Evro on Tuesday, February 23, 2021

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης για μετακινήσεις μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, μετά την υπογραφή και επικύρωση του τροποποιητικού πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Φωτό από pameevro.gr

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV