Η ρωσική Αεροπορία έκανε μαζική πτήση 6 αεροσκαφών AN-124

Για πρώτη φορά, η ρωσική Αεροπορία πραγματοποίησε μαζική πτήση 6 αεροσκαφών φορτίου AN-124 (Nato, με όνομα Condor), εξασκώντας την ικανότητα μάχης να ξεκινήσει με ασφάλεια και γρήγορα ένα μεγάλο αριθμό βαρέων αεροσκαφών.

Αξιωματούχοι της ρωσικής Αεροπορίας δήλωσαν ότι η συνολική προσπάθεια εκτόξευσης δύναμης ήταν μια ευκαιρία για το προσωπικό να εκπαιδευτεί μαζί σε μεγαλύτερη κλίμακα από το κανονικό.

Ο σκοπός των εκπαιδευτικών πτήσεων ήταν η βελτίωση των δεξιοτήτων των νεαρών πληρωμάτων των αεροσκαφών μεταφοράς Antonov AN-124, σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου.

«Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν σε υψόμετρο άνω των 4 χιλιάδων μέτρων, το συνολικό μήκος της διαδρομής ήταν πάνω από 600 χλμ., Η μέση ταχύτητα του αεροσκάφους ήταν 500 χλμ / ώρα», δήλωσε η ρωσική Αεροπορία σε ανακοίνωση την Παρασκευή.

Το AN-124 Condor είναι ένα από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη στον κόσμο, ειδικά σχεδιασμένο για τη μεταφορά βαρέων ή ογκωδών φορτίων από την ουκρανική εταιρεία Antonov.

Το AN-124 μπορεί να μεταφέρει περισσότερα φορτία σε αποστάσεις από οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος. Το βαρύ στρατηγικό στρατιωτικό αεροπλάνο μεταφοράς μπορεί να μεταφέρει έως και 150 τόνους φορτίου. 

Μπορεί επίσης να μεταφέρει 88 επιβάτες σε ένα άνω κατάστρωμα πίσω από το κέντρο του φτερού. Το διαμέρισμα φορτίου του An-124 είναι 36 × 6,4 × 4,4 m (118 × 21 × 14 ft), περίπου 20% μεγαλύτερο από το κύριο διαμέρισμα φορτίου του C-5 Galaxy, το οποίο είναι 36,91 × 5,79 × 4,09 m (121,1 × 19,0 × 13,4 ft).

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV