«Συνάντηση» C-130H της ΠΑ με δύο τουρκικά C-130B - Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αρτσάχ

Μια… περίεργη «συνάντηση» αλλά και ίχνος πτήσης ενός ελληνικού C-130H καταγράφηκε εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.

Το ελληνικό μεταφορικό αεροσκάφος της 356ΜΤΜ κατευθυνόταν ανατολικά με άγνωστο προορισμό, ενδεχομένως την Αρμενία για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, όταν «ξαφνικά» άλλαξε πορεία επιστρέφοντας με δυτική κατεύθυνση, αποχωρώντας από την Άγκυρα με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη.  

Την ίδια ώρα δύο τουρκικά C-130B πετούσαν στην ίδια περιοχή (περίπου) κατευθυνόμενα για προσγείωση στο αεροδρόμιο της Ισπάρτα.

Το περίεργο όμως της υπόθεσης είναι ότι το ελληνικό C-130H ανέστρεψε πορεία λίγο αργότερα βγαίνοντας από το FIR της Άγκυρας με κατεύθυνση στην…   Κωνσταντινούπολη.

Από την ανάλυση των εικόνων στο tweet του AegeanHawk είναι δύσκολο να καταλάβουμε εάν τα δύο τουρκικά C-130B είναι τα ίδια και στις δύο εικόνες, δηλαδή της πορείας του C-130H ανατολικά και αυτής που επιστρέφει με δυτική κατεύθυνση.

Εάν είναι τα ίδια είναι αδύνατο το C-130H να πήγε στην Αρμενία να παρέδωσε βοήθεια και στην συνέχεια να επέτρεψε και αυτά να είναι ακόμη στο αέρα.

Εάν πρόκειται για διαφορετικά αεροσκάφη τότε μπορεί το μεταφορικό της ΠΑ να προσγειώθηκε στην Αρμενία,

Τελικά το C-130H παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια στην Αρμενία

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV