Οι Σαουδάραβες στέλνουν μαχητικά f-15SA στην Σούδα

Μαχητικά αεροσκάφη F-15SA της Σαουδικής Αραβίας θα βρεθούν στην 115ΠΜ της Σούδας το επόμενο έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές.  

Η συνεργασία θα είναι στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με F-16 block 60 των ΗΑΕ τα οποία έχουν βρεθεί αρκετές φορές στη χώρα μας. Θα είναι όμως η πρώτη φορά που σαουδαραβικά F-15SA θα βρεθούν στην Ελλάδα.

Η απόφαση για την αποστολή των σαουδαραβικών μαχητικών, έχει να κάνει και με το γεγονός ότι σε στρατιωτικές επαφές μεταξύ ΗΑΕ  και Σαουδικής Αραβίας οι οποίες είναι συχνότατες, διεμηνύθη στους Σαουδάραβες ότι το επίπεδο συνεκπαίδευσης με την ΠΑ είναι υψηλότατο, με αποτέλεσμα η Αεροπορία του κράτους του Κόλπου να δηλώσει την επιθυμία να στείλει 4 έως 6 μαχητικά στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα τελευταία 24ωρα έχουν γίνει επαφές των επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, έτσι ώστε μετά την εορτή των Θεοφανείων να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα μια κοινή εκπαιδευτική άσκηση.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV