Η Ισπανία παρέλαβε δύο αεροσκάφη MQ-9A Block 5 RPA

Η General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) παρέδωσε τα τελευταία δύο αεροσκάφη MQ-9A Block 5 Remote Pilot Aircraft (RPA) και ένα σταθμό ελέγχου εδάφους (GCS) στην ισπανική Αεροπορία (SpAF) στις 23 Νοεμβρίου 2020, ολοκληρώνοντας απόκτηση ξένων στρατιωτικών πωλήσεων τεσσάρων αεροσκαφών και τριών GCS.

Τα νέα MQ-9 θα λειτουργούν από την 233η Μοίρα στο Talavera la Real Air Base κοντά στο Badajoz της Ισπανίας.

Τον Σεπτέμβριο, η GA-ASI δήλωσε ότι θα ενσωματώσει το λοβό του ΝΑΤΟ που παράγεται από την ισπανική εταιρεία SENER Aeroespacial στα drone για να αυξήσει τις επιλογές διαμόρφωσης και ωφέλιμου φορτίου.

Τα επιτυχημένα ATP, σε συνδυασμό με την ενσωμάτωση του Συστήματος 1 από το SpAF στο Badajoz της Ισπανίας, οδήγησαν στην έκδοση της Ισπανίας ενός Πιστοποιητικού Στρατιωτικού Τύπου Αξιοπλοΐας για το αεροσκάφος, το οποίο έγινε για πρώτη φορά για το MQ-9A Block 5. Αυτό το μέτρο πιστοποιεί ότι ολόκληρο το σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης, είναι ασφαλές για προσωπικό στον αέρα και στο έδαφος. Είναι επίσης ένα βασικό εμπόδιο για την απομάκρυνση της λειτουργίας στον εθνικό εναέριο χώρο.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV