Η ιταλική Αεροπορία θα προμηθευτεί οκτώ ισραηλινά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης CAEW/JAMMS

Στην προμήθεια οκτώ ισραηλινών συστημάτων, τέσσερα έγκαιρης προειδοποίησης CAEW (Conformal Airborne Early Warning) και τέσσερα πολλαπλών αισθητήρων, πολλαπλών αποστολών JAMMS (Joint Airborne Multi-sensor Multi-mission System), όλα επί αεροσκαφών G550 πρόκειται να προχωρήσει η ιταλική Αεροπορία.

Την επιβεβαίωση έκανε από το βήμα της βουλής ο  Υπουργός Άμυνας της Ιταλίας.

Ήδη η Ιταλία διατηρεί σε υπηρεσία δύο  αεροσκάφη του τύπου, στην έκδοση CAEW, τα οποία παρέλαβε το 2017 και το 2018 αντίστοιχα, στο πλαίσιο συμφωνίας με το Ισραήλ για την πώληση των 30 εκπαιδευτικών αεροσκαφών M-346 το 2012.

Επίσης, ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος η Ιταλία θα εξετάσει την περίπτωση δημιουργίας κέντρου συντήρησης των αεροσκαφών G550 για την Ιταλική Αεροπορία, αλλά και για άλλους χρήστες.

Τα ραντάρ και τα ηλεκτρονικά συστήματα των δύο  πρώτων αεροσκαφών είναι της ισραηλινής Elta, θυγατρικής της IAI, εκτός από ορισμένα συστήματα επικοινωνιών, τα οποία είναι της Leonardo. Επίσης τα αεροσκάφη ενσωματώνουν και ολοκληρωμένο σύστημα αυτοπροστασίας, που αποτελείται από ενεργητικούς και παθητικούς αισθητήρες και αντίμετρα κατά επερχόμενων απειλών.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV