Σε εξέλιξη το σχέδιο της ΤΗΚ για προσβολή των αεροπορικών βάσεων της ΠΑ: Δοκίμασαν νέα βόμβα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δοκιμές της νέας διατρητικής βόμβας για την τουρκική Αεροπορία. Η βόμβα η οποία προορίζεται για την προσβολή καταφυγίων αεροσκαφών σε αεροπορικές βάσεις, θεωρείται ανάλογη της αμερικανικής GBU-39/B η οποία χρησιμοποιείται και από τα F-35.

Η νέα δοκιμή της τουρκικής βόμβας έγινε από αεροσκάφος F-16 block 40 του 401ου  Σμήνους δοκιμών και κτύπησε στόχο που προσομοιάζει σε καταφύγιο (HAS) αεροσκαφών.

Η βόμβα θα μπορεί να μεταφέρεται ανά τετράδες από κάθε εξωτερικό πυλώνα ανάρτησης οπλισμού των F-16 της τουρκικής Αεροπορίας.

Η βόμβα έχειο μήκος 1,8 μέτρα και βάρος 145 χλγρ. και εκτός από τα F-16 θα μπορεί να μεταφέρεται από τα UAV AKINCI, AKSUNGU, όπως και από τα αεροσκάφη εκπαίδευσης HÜRJET και HÜRKUŞ μελλοντικά.

Όπως σημειώνεται ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 εξοπλισμένο με δύο τετραπλούς φορείς SPQR και 8 SDB μπορεί να καταστρέψει 8 σταθερούς στόχους από απόσταση 100 χλμ. ή εναλλακτικά να διατρήσει στόχο με οπλισμένο σκυρόδεμα πάχους 1 μέτρου από απόσταση 55 χλμ.

Η καθοδήγηση της βόμβας προς το παρόν στηρίζεται σε συνδυασμό GPS/INS αλλά αργότερα θα τοποθετηθούν και άλλοι αισθητήρες όπως λέιζερ και IIR.

Το σχέδιο της τουρκικής Αεροπορίας είναι η πιστοποίηση της βόμβας κυρίως σε UAV και τα τελευταία  πετώντας σε σμήνη, για τον κορεσμό της αεράμυνας, να καταστρέφουν στόχους και να πλήττουν αεροπορικές βάσεις της ΠΑ.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV