Η GA-ASI ξεκινά τις πτήσεις MQ-9B SeaGuardian στην Ιαπωνία

Η General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) ξεκίνησε μια σειρά πτήσεων επικύρωσης στις 15 Οκτωβρίου για την Japan Coast Guard (JCG) στο Hachinohe, της Ιαπωνίας.

Η GA-ASI συνεργάζεται με την Asia Air Survey (AAS) στην Ιαπωνία για τη διεξαγωγή των πτήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

«Εκτιμούμε την υποστήριξη της Asia Air Survey στην απόδειξη του τρόπου με τον οποίο το MQ-9B SeaGuardian RPAS μπορεί να προσφέρει προσιτή, μακροχρόνια αερομεταφερόμενη παρακολούθηση του θαλάσσιου τομέα της Ιαπωνίας », δήλωσε ο Linden Blue, CEO, GA-ASI. 

«Η ικανότητα του συστήματος να συσχετίζει πολλαπλές τροφοδοσίες αισθητήρων και να αναγνωρίζει ανωμαλίες των αγγείων παρέχει αποτελεσματική, επίμονη επίγνωση της κατάστασης στη θάλασσα».

Οι πτήσεις SeaGuardian θα επικυρώσουν τις δυνατότητες θαλάσσιας επιτήρησης ευρείας περιοχής του RPAS για την εκτέλεση των αποστολών της JCG, από την αναζήτηση και τη διάσωση έως την επιβολή του νόμου στη θάλασσα. 

Η επιχείρηση Hachinohe διαθέτει τη διαμόρφωση MQ-9B, ικανή για όλες τις καιρικές συνθήκες στον πολιτικό εθνικό και διεθνή εναέριο χώρο.

Το SeaGuardian RPAS διαθέτει ραντάρ πολλαπλής λειτουργίας θαλάσσιας αναζήτησης με λειτουργία απεικόνισης ραντάρ Inverse Synthetic Aperture (ISAR), δέκτη αυτόματου συστήματος αναγνώρισης (AIS), αισθητήρα βίντεο υψηλής ευκρίνειας - Full-Motion εξοπλισμένο με οπτικές και υπέρυθρες κάμερες. 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV