Νέος φορέας του ΝΑΤΟ για την επιχειρησιακή διάσταση του διαστήματος

Με το NATO να έχει πλέον ανακηρύξει το διάστημα ως επιχειρησιακή διάσταση από τον περασμένο Νοέμβριο, η συμμαχία σκοπεύει να ξεκινήσει τις προετοιμασίες ενός νέου επιχειρησιακού κέντρου  και πιο συγκεκριμένα το φερόμενο ως space-focused centre of excellence (CoE).

Η έγκριση του φορέα μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί ως τον Νοέμβριο, όταν οι υπουργοί άμυνας του ΝΑΤΟ συναντηθούν για τελευταία φορά αυτό το έτος. 

Αν και το κέντρο δεν θα αποτελέσει μέρος της διοικητικής αλυσίδας του ΝΑΤΟ, θα αποτελέσει μέρος που οι σύμμαχοι θα μπορέσουν να συζητήσουν, να συγκρίνουν σημειώσεις στο πως ο καθένας θα επιθυμούσε να προσεγγίσει τον διαστημικό τομέα και να αναπτύξουν ιδέες όσον αφορά πολιτικές και επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με την Allied Command Transformation το κέντρο θα εγκατασταθεί ή στην Γαλλία, στην Γαλλική διαστημική διοίκηση της Τουλούζης, ή στην Γερμανία, μαζί με το Joint Air Power Competence Centre (JAPCC) of excellence του ΝΑΤΟ στην Kalkar.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV