Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το European Cirrus Rally 2021

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τo EUROPEAN CIRRUS RALLY 2021 που συνδιοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (ΠΕΠ) μαζί με τη Γερμανική Pilotravels και τη Cirrus Γερμανίας, στο πλαίσιο της διάδοσης του Αεροπορικού Τουρισμού στην Ελλάδα.

Η ανωτέρω εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, του Δήμου Μεγίστης και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Έντεκα (11) ιδιωτικά αεροπλάνα, εκ των οποίων 8 τύπου Cirrus SR22, αφίχθησαν στην χώρα μας από τη κεντρική Ευρώπη, ως μέρος ενός πτητικού ράλι που ξεκίνησε από το Βερολίνο και κατέληξε στο Καστελόριζο. Η ιδέα της επιλογής του ακριτικού Καστελόριζου, ως εξωτικός, εναλλακτικός αεροπορικός προορισμός της Μεσογείου, προωθήθηκε από τον Δρ. Χρήστο Λεοντόπουλο της ΠΕΠ, σε συνεννόηση με την ομάδα των επισκεπτόμενων αεροσκαφών.

Η διαδρομή του πτητικού ράλι ξεκίνησε από τη Γερμανία και συνέχισε Σλοβακία-Βουλγαρία-Ελλάδα-Μαυροβούνιο-Σλοβενία με επιστροφή στη Γερμανία. Επί ελληνικού εδάφους τα επισκεπτόμενα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στα Ιωάννινα, τη Σύρο, και το Καστελόριζο, ενώ οι 30 αεροπεριηγητές διέμειναν σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Τόσο ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης με τον αντιδήμαρχο κύριο Παναγιώτη Κουταβά, όσο και οι επιχειρηματίες της Σύρου, έδειξαν το φιλόξενο πρόσωπο του νησιού, κάνοντας πιο ευχάριστη την υποδοχή των πληρωμάτων στο τέρμιναλ του αεροδρομίου. Κάτοικοι της Ερμούπολης, καθώς και μαθητές σχολείου, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν, να φωτογραφηθούν αλλά και να πληροφορηθούν για τα συστήματα των αεροσκαφών και τις δυνατότητες αυτών, ως μέσα μεταφοράς αεροπορικού τουρισμού.

Κατά την άφιξη των 11 αεροσκαφών στο Καστελόριζο, ο Δήμος Μεγίστης με τον αντιδήμαρχο Ευστράτιο Αμύγδαλο αλλά και οι κάτοικοι του νησιού, ετοίμασαν θερμή υποδοχή με τοπικά εδέσματα.

Στην επιτυχία τις Αεροπορικής εκδήλωσης συνετέλεσε τα μέγιστα ο διοικητής της Ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κύριος Γεώργιος Δριτσάκος, ο οποίος σχεδίασε και μερίμνησε για τις αφίξεις και αναχωρήσεις των πληρωμάτων από το Καστελόριζο, ενώ παρευρέθηκε προσωπικά στον εν λόγω αερολιμένα για τον σχετικό συντονισμό. Ο Πρόεδρος της ΠΕΠ κ. Γεώργιος Τσιπριάνης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι που ανοίγουμε το δρόμο για τον αεροπορικό τουρισμό, ελπίζοντας ότι θα ξεπεράσουμε τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και τα προβλήματα, κάνοντας τη χώρα πιο ελκυστική στους Ευρωπαίους αεροπεριηγητές.

Στην Ευρώπη μόνο υπάρχουν περίπου 40.000 αεροπλάνα και ελικόπτερα Γενικές Αεροπορίας που πραγματοποίησαν 5.900.000 μικρές η μεγαλύτερες πτήσεις συνολικής διάρκειας 6.500.000 ωρών πτήσεων (στοιχεία του 2018). Η Γενική Αεροπορία συνεισφέρει στο ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης περίπου 80 δις ευρώ τον χρόνο σε άμεσα και έμμεσα έσοδα συνολικά.

Ο Αεροπορικός Τουρισμός είναι η περιήγηση τουριστών είτε με ιδιόκτητο είτε με μισθωμένο αεροσκάφος χωρητικότητας 2 έως 6 ατόμων. Ο θεματικός τουρισμός όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ 4582 είναι ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο αγροτικός τουρισμός, ιατρικός, καταδυτικός κλπ. 

 Ας ευχηθούμε να συνεχιστούν αυτές οι προσπάθειες που έχουν μόνο θετικό πρόσημο.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV