Η CAE θα παρέχει αισθητήρα ανίχνευσης υποβρυχίων για ελικόπτερα MH-60R των ΗΠΑ

Η CAE ανακοίνωσε ότι έχει ανατεθεί υπεργολαβία από την Lockheed Martin για την παροχή του συστήματος CAE Magnetic Anomaly Detection-Extended Role (MAD-XR) για ελικόπτερα MH-60R Seahawk του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το CAE MAD-XR είναι ένα ευαίσθητο μαγνητόμετρο που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο της γης και χρησιμοποιείται ως αισθητήρας για την ανίχνευση υποβρυχίων. 

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης Φάσης 1 από το Ναυτικό των ΗΠΑ, η Lockheed Martin έχει την ευθύνη να ενσωματώσει το CAE MAD-XR στο ελικόπτερο MH-60R. Η CAE θα παρέχει το σύστημα MAD-XR και θα υποστηρίζει τη Lockheed Martin με μη επαναλαμβανόμενες υπηρεσίες μηχανικής και ολοκλήρωσης. Αρχικά, συνολικά έξι ελικόπτερα MH-60R θα ενσωματωθούν στο CAE MAD-XR κατά τη Φάση 1.

Το CAE MAD-XR είναι σημαντικά πιο συμπαγές από τα προηγούμενα συστήματα MAD με μειωμένο μέγεθος, βάρος και απαιτήσεις ισχύος. Αυτό επιτρέπει στο CAE MAD-XR να επεκταθεί σε μικρότερες πλατφόρμες όπως μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα (UAS), ελικόπτερα και μικρά αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας.

«Η ενσωμάτωση του συστήματος MAD-XR στο ελικόπτερο MH-60R του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ είναι απόδειξη των ισχυρών μαγνητικών δυνατοτήτων ανίχνευσής του», δήλωσε ο Daniel Gelston, Πρόεδρος του Ομίλου, Defense & Security, CAE. «Το σύστημα MAD-XR μπορεί να παρέχει στις αμυντικές δυνάμεις βελτιωμένες δυνατότητες για επιχειρησιακές αποστολές, όπως ανίχνευση υποβρυχίων και αναζήτηση και διάσωση».

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV