Η γαλλική CERBAIR παρουσιάζει το σύστημα Chimera C-UAS

Η γαλλική εταιρεία CERBAIR αναζητά πελάτες στο εξωτερικό για το νέο σύστημα μη-επανδρωμένων αεροσκαφών Chimera (C-UAS), το οποίο έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση απειλών μικρών UAS

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Chimera έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα εξαιρετικά κινητό και εύχρηστο C-UAS παντός καιρού που συνδυάζει χαρακτηριστικά ανίχνευσης, εντοπισμού και εξουδετέρωσης sUAS. Μπορεί να παρέχει επίγεια δύναμη με προστασία έναντι όλων των τύπων SUAS που βασίζονται σε ιδιόκτητα πρωτόκολλα επικοινωνίας ραδιοσυχνοτήτων καθώς και Wi-Fi για έλεγχο.

Το σύστημα περιλαμβάνει ένα κιβώτιο κεραίας 8 κιλών εξοπλισμένο με μια πανκατευθυντική κεραία πολύ υψηλής συχνότητας (VHF), ηλεκτρονικά και επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου Bren-Tronics, η οποία τροφοδοτεί ένα τελεστικό μήκους 60 cm 5 kg εξοπλισμένο με κατευθυντική κεραία.

Το πλαίσιο κεραίας χρησιμοποιείται για την ανίχνευση απειλών sUAS μέσω μιας πανκατευθυντικής ανάλυσης του περιβάλλοντος φάσματος ραδιοσυχνοτήτων. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει στον χειριστή να οπτικοποιήσει την υπογραφή πληροφοριών ασύρματης επικοινωνίας που μοιράζεται μεταξύ της απειλής και του χειριστή της. Η διεπαφή C2 χρησιμοποιείται για την ταξινόμηση και τον προσδιορισμό του στόχου.

Αφού το SUAS επιβεβαιωθεί ως απειλή, ένα ηλεκτρομαγνητικό σήμα διακοπής πέρα ​​από την οπτική οπτική γραμμή (BVLOS) μεταδίδεται από το φορητό τελεστή στον στόχο για να το εξουδετερώσει.

Το Chimera διαχειρίζεται χρησιμοποιώντας μια αποκλειστική διεπαφή λογισμικού εντολών και ελέγχου (C2) που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android της Google. Το λογισμικό πλατφόρμας αγνωστικής μπορεί να λειτουργήσει χρησιμοποιώντας ένα tablet εμπορικής πώλησης (COTS) και να συνδεθεί στο τακτικό γιλέκο του χειριστή.

Το κουτί της κεραίας μπορεί να μεταφερθεί σε ένα ειδικό σακίδιο και να συνδεθεί με ένα τακτικό γιλέκο με σύστημα αρθρωτού ελαφρού φορτίου (MOLLE).

Το σύστημα αναπτύχθηκε μεταξύ 2018 και 2020 με τεχνική βοήθεια από το MBDA. Η συνέλευση γίνεται από μια άλλη θυγατρική MBDA, Matra ralectronique.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV