Δύο νεκροί πυροσβέστες μετά τις μάχες με τις πυρκαγιές – Πύρινη «κόλαση» στο Ρέθυμνο (βίντεο)
Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά - Εκδόθηκε 112 για εκκένωση οικισμών - Στο σημείο επιχειρούν 125 πυροσβέστες

Δύο πυροσβέστες -ηλικίας 23 και 27 ετών- κάηκαν στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο Ρέθυμνο. Οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί από πυροσβεστικό όχημα, μέσα στο οποίο είχαν εγκλωβιστεί ενώ επιχειρούσαν στο τεράστιο πύρινο μέτωπο.
Οι εικόνες από την περιοχή είναι δραματικές, καθώς οι φλόγες συνεχίζουν να εξαπλώνονται και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.
Τα δύο θύματα ήταν εποχικοί πυροσβέστες.
Έχασαν τη ζωή τους την ώρα που έδιναν μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά και να εμποδίσουν την περαιτέρω επέκτασή της.
Την ίδια ώρα, το πύρινο μέτωπο εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα, απειλώντας κατοικημένες περιοχές και αναγκάζοντας τις Αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση αρκετών χωριών.
Η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου, με το κύριο μέτωπο να κινείται στις περιοχές Κρύα Βρύση, Μέλαμπες και Σαχτούρια, ενώ κατευθύνεται προς τα Ακούμια.
Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ έχουν εκδοθεί διαδοχικά μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση κατοίκων από αρκετούς οικισμούς.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με επίγεια τμήματα, εναέρια μέσα και τη συνδρομή υδροφόρων της αυτοδιοίκησης, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η καταστροφική πορεία της φωτιάς.
Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν πλέον 125 πυροσβέστες, με έξι ομάδες πεζοπόρων της 3ης και της 19ης ΕΜΟΔΕ, 27 οχήματα και περιοδικά, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.
Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχάνημα έργου του Δήμου Αγίου Βασιλείου.
























































