Σε δηλώσεις για τα σχέδια περί ναυπήγησης 7 φρεγατών κλάσης Constellation προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Όπως είπε ο υπουργός με αυτή τη συμφωνία η Ελλάδα θα σχεδιάσει, θα ναυπηγήσει και θα συντηρεί τα δικά της σκάφη.

Ο υπουργός επανέλαβε  ότι το πρόγραμμα αφορά 7 σκάφη για ντο ΠΝ διαψεύδοντας φήμες ότι κάποια από αυτά μπορεί να ναυπηγηθούν για το αμερικανικό Ναυτικό.

Παράλληλα δεν είπε τίποτα για άλλα φανταστικά σενάρια περί υποτιθέμενου διαφορετικού εκτοπίσματος και διαστάσεων των μελλοντικών ελληνικών Constellation.

Ολόκληρη η δήλωση του ΥΕΘΑ:

«Αυτό που μας παρέχει η συζήτηση με τις ΗΠΑ είναι η δυνατότητα να συμμετέχουμε στον σχεδιασμό για  μια φρεγάτα κατάλληλη για τις ανάγκες μας και να παραχθούν στην Ελλάδα μέχρι 7 φρεγάτες του νέου τύπου Constellation του Αμερικανικού Ναυτικού.

Αυτό θα σημαίνει και  ότι  θα σχεδιάσουμε και θα ναυπηγήσουμε και θα συντηρήσουμε τα δικά μας σκάφη. Αλλά και ότι  θα μπορούμε να συντηρούμε και σκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών που θα αγοράσουν το σκάφος για τον επόμενο μισό αιώνα.

Αλλά είναι μια αντίληψη μιας νέας εποχής, δεν είναι αντίληψη «πάω και αγοράζω από το ράφι». Θα οδηγήσει και την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία σε μια άνθηση και τεχνογνωσία.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ