Ν.Παναγιωτόπουλος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ

O υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Ναύαρχο Ρόμπερτ Μπάουερ, ενώ το παρών έδωσε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ενόψει του Συνεδρίου της Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διαδικασία «NATO 2030», τη νέα Στρατηγική του ΝΑΤΟ για την Άμυνα και την Αποτροπή στον Ευρώ-Ατλαντικό χώρο, όπως έγινε γνωστό.

Υπογραμμίστηκε, ακόμη, η σημασία της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας, ιδιαίτερα των κρίσιμων κρατικών υποδομών, η σημαντική συνεισφορά και ο ρόλος της χώρας μας στην Συμμαχία, και η ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης νέων προκλήσεων και απειλών στην ευρύτερη περιοχή μας.

Τέλος, οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εστιάζοντας στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, η διατήρηση των οποίων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Συμμαχίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, που επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο του Συνεδρίου αυτού του ΝΑΤΟ, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV