Ποιανού ιδέα είναι η συζήτηση για απόκτηση από τις ΗΠΑ των Ticonderoga (και των LCS);

Πώς ξεκίνησε η συζήτηση για διαθεσιμότητα καταδρομικών κλάσης Ticonderoga και LCS κλάσης Freedom από το 2022;

 Ακατάλληλα για το Πολεμικό Ναυτικό και τα δύο, καθώς θα πρέπει να πληρώσει τα απαιτούμενα ποσά για την ένταξη σε υπηρεσία συντήρηση ενώ δεν κάνουν για μια χώρα που θέλει να προστατέψει την υφαλοκρηπίδα της.

Συνοπτικά,  τα προς απόσυρση σκάφη της κλάσης αυτής, είναι ασύμφορο να διατηρηθούν σε υπηρεσία, λόγω των εκτεταμένων και πολύ μεγάλου κόστους αναβαθμίσεων που απαιτούν τα συστήματά τους, αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κόστους υποστήριξης τους σε ετήσια βάση.

Τα ίδια ακριβώς δεδομένα, το υψηλό κόστος υποστήριξης δηλαδή, επικαλέστηκε επίσης σε επίσημες αναφορές του το Ναυτικό των ΗΠΑ για να αιτιολογήσει την απόφασή του να αποσύρει αρχικά τα πρώτα τέσσερα σκάφη LCS κλάσης Freedom και σε δεύτερο χρόνο να προτείνει την απόσυρση άλλων εφτά νεότερων.

Όλα ξεκίνησαν από ένα retweet του Αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα Τ.Πάιατ.

Όμως το ΠΝ δεν πρέπει να αποκτήσει μονάδες σύμφωνα με τις επιθυμίες των άλλων, αλλά σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV