Ολοκληρώθηκε το Συμβουλίου Άμυνας στο ΥΠΕΘΑ - Παραμένουν σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να καλούνται να διαχειριστούν ακόμα μια δύσκολη νύχτα με το Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος άλλαξε πορεία, έφτασε σχεδόν στο δυτικό όριο της παράνομα δεσμευμένης με Navtex περιοχής και αμέσως μετά ανέστρεψε.

Αργά χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ.) υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας έγινε προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Σημειώνεται ότι ο πλους του Oruc Reis συνεχίζεται με κλοιό από τουρκικά πολεμικά πλοία, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες αλλά και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ενώ σε απόσταση πίσω του ακολουθούν τα δύο συνοδευτικά πλοία και άλλα πλοία του τουρκικού στόλου.

Γεγονός είναι πάντως πως το σημείο στο οποίο το ερευνητικό σκάφος άλλαξε πορεία -όπως αυτή αποτυπώνεται και από τον ιστότοπο Marine Traffick- είναι ταυτόσημο με εκείνο από το οποίο ξεκινά η ΑΟΖ που οριοθετήθηκε πρόσφατα με την Αίγυπτο.

Όπως αποτυπώνεται και στο στίγμα του πλοίου, το Oruc Reis ακολουθείται στενά από δύο πλοία του τουρκικού ναυτικού.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV