Σε Ιταλία και Πορτογαλία μεταβαίνει σήμερα ο Ν.Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επισκεφθεί διαδοχικά σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Στη Ρώμη ο Ν. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι ντι Μάγιο, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητήσουν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις. 

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Πορτογαλία, η οποία ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το α΄εξάμηνο του 2021.

Ο Ν. Δένδιας θα συναντηθεί στη Λισσαβώνα με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα. 

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη και συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του από την Βόρεια Μακεδονία, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει ζητήματα διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, καθώς και σε θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.
 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV