ΥΠ.ΕΞ Γερμανίας - Χ.Μάας: «Η ΕΕ θα συζητήσει πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας τον Δεκέμβριο»

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, δήλωσε σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν τον Δεκέμβριο για πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι ηγέτες της ΕΕ θα μπορούσαν να συζητήσουν πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο τον Δεκέμβριο» τόνισε ο Μάας.

Σημειώνεται ότι από τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ. Ενώ στις 16:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου. Στην ατζέντα βρίσκεται και το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ευρωπαίος Αξιωματούχος σημείωσε ότι «είναι γεγονός ότι μετά τη Σύνοδο Οκτωβρίου η Τουρκία επέλεξε διαφορετική πορεία, προβαίνοντας σε δράσεις που βρίσκονται σε αντίθεση με το πνεύμα όσων της ζητήσαμε να κάνει».

«Προσφέρουμε διάλογο στην Τουρκία επί όλων των θεμάτων που είναι σημαντικά για τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και επί της συμπεριφοράς της σε διάφορα πεδία. Μέχρι στιγμής η απάντησή της είναι μη φιλικές δράσεις που αντιβαίνουν στο πνεύμα των προτάσεών μας. Οι 27 θα καταλήξουν σε συμπεράσματα επ' αυτών» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι δεν περιμένει η ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις θαλάσσιες διαφορές με την Ελλάδα και την Τουρκία, μετά και τη σύνοδο των επτά μεσογειακών χωρών της ΕΕ.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV