Ν.Δένδιας σε Ν.Ντιμιτρόφ: «Να εφαρμοστεί πιστά η Συμφωνία των Πρεσπών»

Με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης των Σκοπίων και αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπουιάρ Οζμάνι συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ήταν η πρώτη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον νέο ομόλογό του κ. Οζμάνι. Οι συζητήσεις εστιάσθηκαν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης των Σκοπίων, ως μονόδρομο για την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και υπό τον όρο της απαρέγκλιτης τήρησης της τεθείσας αιρεσιμότητας. Τονίσθηκε η ανάγκη πιστής εφαρμογής και με καλή πίστη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρίσμα της τουρκικής παραβατικότητας και οι τελευταίες συναφείς εξελίξεις.

Τέλος, αντάλλαξαν απόψεις επί πτυχών διμερούς συνεργασίας με έμφαση στις οικονομικές σχέσεις, την ενέργεια, καθώς και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, που απαιτεί κοινή δράση από όλες τις χώρες της περιοχής.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV