Κατά την πρώτη ημέρα παραμονής της στην Αυστραλία η ελληνική επιχειρηματική αποστολή, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο της Μελβούρνης κ. Ρόμπερτ Ντόιλ στο γραφείο του, στο Δημαρχείο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μελβούρνης σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, παρουσία του επικεφαλής της ελληνικής αποστολής Υπουργού Μακεδονίας- Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου, του ομογενή Υπουργού Πολυπολιτισμού της Βικτώρια κ.Νίκου Κότσιρα, του πρώην Υπουργού Τουρισμού κ. Ιωάννη Πανταζόπουλου, της προξένου κας Λιανίδου, του Προέδρου της ΔΕΘ κ.Σουμπαση, του Δ/ντη της ΔΕΘ κ. Τζίκα και αντιπροσωπείας επιχειρηματιών. Ο κ. Ντόιλ, καλωσορίζοντας τους Δημάρχους Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη και Δυτικής Μάνης κ. Δημήτριο Γιαννημάρα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να θεμελιωθούν γέφυρες εποικοδομητικής συνεργασίας, επωφελεία και των δύο πλευρών.

Στην συνέχεια οι Δήμαρχοι Λαγκαδά και Δυτ.Μάνης, συνοδευόμενοι από τον πρ.Υπουργό και Βουλευτή κ. Πανταζόπουλο, μετέβησαν στον Δήμο Monash τόπο κατοικίας πολλών ομογενών μας, όπου είχαν την χαρά να συναντηθούν με Δημοτικούς Συμβούλους επίσης ελληνικής καταγωγής, μεταξύ των οποίων και ο κ. Θεόδωρος Ζωγράφος. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν προοπτικές συνεργασίας και αδελφοποίησης μεταξύ Δήμων Αυστραλίας και Ελλάδας, με σκοπό την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων, την μεταφορά τεχνογνωσίας σε λειτουργικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ανταλλαγή εμπειριών και παραδόσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ