Η καλλιέργεια του “μουσαντένιου” (γιατί στηρίζεται σε τελείως ανιστόρητα γεγονότα) εθνικισμού από διάφορα κέντρα στην Αλβανία, φαίνεται πως δεν έχει όρια. Μάλιστα φτάνουν σε τέτοιο σημείο που πολλές φορές τις διάφορες γελοιότητες τα ΜΜΕ τρέχουν να τις παρουσιάσουν ως «επιστημονικές» μελέτες που… περιλαμβάνουν στοιχεία και απόψεις.

Διαβάζουμε στο aftonomi.gr ότι οι Αλβανοί θέλουν ΚΑΙ το Μαντείο της Δωδώνης ως δικό τους!

Σε άρθρο της εφημερίδας «Shekulli», ημερομηνίας 2 Νοεμβρίου 2012, με αρθρογράφο τον Kujtim Mateli, γίνεται αναφορά στο Μαντείο της Δωδώνης.

Στο άρθρο του αυτό ο «ιστορικός-αρθρογράφος» προσπαθεί να μας αποδείξει πως το μαντείο της Δωδώνης δεν βρίσκεται εκεί που το «τοποθετούν» οι Έλληνες αρχαιολόγοι και ιστορικοί, όπως έχει καθιερωθεί και είναι γνωστό ως τώρα, αλλά στην Κλεισούρα της Πρεμετής, εντός της αλβανικής επικράτειας. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τον Αλβανό «ιστορικό», η Δωδώνη είναι ένα αλβανικό μαντείο και καμία σχέση δεν έχει με τον ελληνικό κόσμο.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως, «και αν συμφωνήσουμε πως βρίσκεται κοντά στα Γιάννινα όπως γράφουν μερικοί όπως ο κ. Καραπάνος, ξανά είναι ένα αλβανικό μαντείο, διότι βρίσκεται σε αλβανικά εδάφη…». Και συνεχίζει τονίζοντας πως «…η Ιλλυρία εκτείνονταν ως στον Αμβρακικό κόλπο…» κλπ.

Η εν λόγω εφημερίδα, είναι απ’ τις κυριότερες που κυκλοφορούν στην Αλβανία και είναι γνωστή για τις ανθελληνικές της θέσεις.

Καταλαβαίνετε πόσο εύκολα μπορεί να αναθεωρηθεί η Ιστορία όταν βρίσκουν και τα κάνουν; Το ΥΠΕΞ πως σκοπεύει να τραβήξει το “αυτί” των Αλβανών για αυτά τα απίστευτα δημοσιεύματα;Μη μας πουν ότι η εφημερίδα τα γράφει από μόνη της; Χωρίς υποστήριξη;

Ας μην ξεχνάμε τον Γιόζεφ Γκαίμπελς “λέγε, λέγε, στο τέλος κάτι θα μείνει” και αυτό εφαρμόζουν όλοι οι γείτονές μας πλην ημών, εμείς βαριόμαστε να μιλάμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ