Δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού κατά Α.Πελώνη

«Σας θυμίζω ότι ο τελευταίος ανασχηματισμός έγινε πριν από έξι μήνες, ο πρωθυπουργός δεν είναι οπαδός των συχνών αλλαγών. Δεν υφίσταται λοιπόν αυτό το θέμα», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενη και στην πορεία των εμβολιασμών, μετά από σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τονίζοντας:

«Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία αυτό πρέπει να γίνει σαφές σε όλους». «Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα βελτιώνεται αλλά παραμένει ευμετάβλητη», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία αυτό πρέπει να γίνει σαφές σε όλους. Η συζήτηση που αφορά μεγαλύτερες διευκολύνσεις και ελευθερίες σε όσους έχουν εμβολιαστεί είναι μια συζήτηση που γίνεται σε συνεργασία με τους ειδικούς οι οποίοι αξιολογούν και τα επιστημονικά δεδομένα. Δεν μπορεί ωστόσο να είναι μια συζήτηση που θα λάβει σάρκα και οστά πρακτικά αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός όλου του ενήλικου πληθυσμού» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για τις ηλικιακές ομάδες 18-29 ετών.

Παράλληλα η κ. Πελώνη επισήμανε ότι ζητήματα, όπως η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας και η μουσική στα καταστήματα, καθώς και η ενδεχόμενη αύξηση παρευρισκομένων στις δεξιώσεις θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στην ατζέντα της επιτροπής, «Όλα αυτά τα θέματα θα βρεθούν στην ατζέντα της επιτροπής και σε ότι αφορά το ωράριο κυκλοφορίας και την πιθανή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων ώστε να δοθεί μια ορατότητα στους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν τέτοιου τύπου δραστηριότητες σε μεταγενέστερο χρόνο» είπε.

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι αυτή είναι μια αγαπημένη συζήτηση των δημοσιογράφων ανά τακτά χρονικά διαστήματα. «Σας θυμίζω ότι ο τελευταίος ανασχηματισμός έγινε πριν από 6 μήνες, ο πρωθυπουργός δεν είναι οπαδός των συχνών αλλαγών. Δεν υφίσταται λοιπόν αυτό το θέμα» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά τόνισε ότι «δεν μπαίνει στον γύψο κανένα δικαίωμα, είναι σεβαστό το δικαίωμα στην απεργία και το δικαίωμα στον συνδικαλισμό, ωστόσο σεβαστό θα πρέπει να είναι και το δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου να μην γίνεται όμηρος αυθαιρεσιών και καταχρήσεων. Αυτά τα φαινόμενα αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο ακολουθώντας και τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Χουλουσί Ακάρ η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι η Ελλάδα προσδοκά και προσβλέπει σε αποκλιμάκωση πράξεων και λόγων. «Προφανώς έχουμε πολλές διαφωνίες με την τουρκική πλευρά και ακριβώς επειδή διαφωνούμε πρέπει να συζητάμε και πρέπει να μένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας» πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV