ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έλληνας ολιγάρχης πίσω από την ταπείνωση Μητσοτάκη & Ελλάδας στη Λιβύη

Τον έστειλε για να του κλείσει deal!

Έλληνας ολιγάρχης βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη η οποία ήταν ίσως από τις πιο ταπεινωτικές που αναγκάστηκε ποτέ να κάνει Έλληνας πρωθυπουργός, καθώς ο κ.Μητσοτάκης τα «άκουσε» από τον προσωρινό(!) Λίβυο πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά ο οποίος είπε μπροστά του πως το τουρκολιβυκό μνημόνιο θα παραμείνει και «να τα βρει η Ελλάδα με την Τουρκία»!. 

Με λίγα λόγια οι Έλληνες πολίτες είδαν τον άνθρωπο που εξέλεξαν να εκπροσωπεί αυτούς και την (ευρωπαϊκή) χώρα τους να τα «ακούει» από τον μεταβατικό πρωθυπουργό μίας διαλυμένης αφρικανική χώρας, που τον έχει διορίσει ένα συμβούλιο και να μην βγάζει «κιχ»! 

Αλλά μη γελιόμαστε ο κ.Μητσοτάκης δεν ήθελε να πάει, άλλος τον ανάγκασε. Ποιος; Μα φυσικά Έλληνας ολιγάρχης ο οποίος έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στη Λιβύη και φοβάται μην τον εκτοπίσουν οι Τούρκοι. Μάλιστα έστειλε τον πρωθυπουργό με σαφείς εντολές για να του κλείσει συμφωνία με την κυβέρνηση της Λιβύης. 

Άλλωστε αν η κυβέρνηση ήθελε να μιλήσει για το τουρκολιβυκό μνημόνιο θα έστελνε μόνο τον Δένδια.  Όχι, αυτή ήταν μία «εμπιστευτική» αποστολή που θα μπορούσε να αναλάβει μόνο κάποιο μέλος του Μαξίμου, με το οποίο ο συγκεκριμένος ολιγάρχης έχει στενές επαφές και δεσμούς εμπιστοσύνης.

Κι επειδή άλλος στο Μαξίμου με αρμοδιότητες εξωτερικής πολιτικής δεν υπάρχει, πήγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος μάλιστα έφερε εις πέρας με επιτυχία την αποστολή που του είχε ανατεθεί.

Η ταπείνωση της χώρας και του ελληνικού λαού ήταν απλά μία παράπλευρη απώλεια...

Ουσιαστικά η κυβέρνηση αντάλλαξε την όποια πίεση θα μπορούσε να ασκήσει η Ελλάδα προς τη Λιβύη για την ψευτο-ΑΟΖ με την Τουρκία με ένα συμβόλαιο του ολιγάρχη στη χώρα αυτή. 

Αυτά για να καταλάβουμε ποιον η σημερινή κυβέρνηση και ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετεί 

Μάλιστα όταν ετοιμαζόταν να «τ' ακούσει» από τον κ. Ντεμπέιμπα ο κ.Μητσοτάκης έκανε νοήματα και χασκογελούσε με κάποια μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας που βρίσκονταν από κάτω..

Αυτό το πράμα είναι ΠΘ της Ελλάδας φίλες και φίλοι 😱#Μητσοτακης https://t.co/fFvlaKxIrK

— VikiK ❤ (@_Vikaki_) April 7, 2021

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV