Η Γέλεν παραλλήλισε τις κυρώσεις της Ρωσίας με το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των ναζί!

Απίστευτο μίσος από τους Αμερικανούς

Η Τζάνετ Γέλεν παραλλήλισε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με το πάγωμα των αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων των ναζί.

Οι Αμερικανοί έχουν «ξεφύγει». Δεν μπορούν πλέον να κρύψουν το μίσος που έχουν για τους Ρώσους.

Βασικά το πρόβλημα που προέκυψε από την Ουκρανία είναι αυτό.

Ο πόλεμος κάποτε θα σταματήσει. Το μίσος όμως που αποκαλύφθηκε από τους Αγγλοσάξωνες, δηλαδή ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά και Αυστραλία θα συνεχίσει να υπάρχει για πάρα πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν παραλλήλισε χθες την οικονομική πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στη Ρωσία με τις προσπάθειες του υπουργού των Οικονομικών των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1940 να στερήσει από τους ναζί της Γερμανίας από οικονομικούς πόρους τους.

Το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων από τις ΗΠΑ, έσωσε χώρες από τη λεηλασία, λέει η Γέλεν

Η Γέλεν, μιλώντας στο Μουσείο Ιστορίας των Εβραίων της Πολωνίας «Polin» στην Βαρσοβία, είπε ότι το 1940, ο τότε υπουργός των Οικονομικών Χένρι Μόργκενταου έπεισε τον πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούζβελτ να υπογράψει εκτελεστικά διατάγματα για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Δανίας και της Νορβηγίας, παρά την ουδετερότητα τους, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η ενέργεια αυτή, απέτρεψε τους ναζί από τη λεηλασία του πλούτου των χωρών στις οποίες εισέβαλαν. Ο Μόργκενταου έπεισε επίσης τον Ρούσβελτ για τη συγκρότηση μιας Επιτροπής Προσφύγων Πολέμου, η οποία βοήθησε στη διάσωση Εβραίων από τις περιοχές που κατέλαβαν οι Ναζί.

Σύμφωνα με τη Γέλεν, τα μαθήματα από αυτές τις προσπάθειες, όπως και οι προσπάθειες των Πολωνοεβραίων οι οποίοι παρά την πρωτοφανή καταπίεση που υπέστησαν αντιστάθηκαν στους ναζί, προσφέρουν μαθήματα . «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να πολεμήσουμε την καταπίεση. Αυτό το μάθημα πρέπει να εφαρμοστεί σήμερα», τόνισε η Γέλεν.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν επιβάλει πρωτοφανούς εύρους οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την επέμβαση της στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου και του παγώματος εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων ξένου συναλλάγματος της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας.

«Εμμένουμε στην αποφασιστικότητά μας η Ρωσία να λογοδοτήσει, αλλά και να ενισχυθούν οι Ουκρανοί», τόνισε η Γέλεν, προσθέτοντας ότι η κληρονομιά αντιμετώπισης του κακού είναι «στον πυρήνα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ».

Η επίσκεψη της Γέλεν στο μουσείο έγινε στη διάρκεια ταξιδιού της στην Πολωνία, όπου γεννήθηκε ο παππούς της στην πόλη Σόκολοου Ποντλάσκι που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Η Γέλεν γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία εβραϊκή οικογένεια στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, αλλά, όπως έχει δηλώσει η ίδια, αρκετοί από τους συγγενείς της στην Πολωνία δολοφονήθηκαν στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV