Τα περίεργα σχέδια δολοφονίας κατά του Φ.Κάστρο

Ηγέτης της Κούβας από το 1959, το 2008 αποσύρθηκε εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και παρέδωσε την εξουσία στον μικρότερο αδερφό του, Ραούλ. Σύμφωνα με τον Φαμπιάν Εσκαλάντε, ο οποίος επί 49 χρόνια προστάτευε τον Κάστρο, έχουν γίνει τουλάχιστον 638 σχέδια για τη δολοφονία του. Από ένα πούρο- εκρηκτικό μηχανισμό μέχρι μία δηλητηριώδη πένα ήταν μερικά από τα εργαλεία που επιστρατεύθηκαν για να βάλουν τέλος στη ζωή του. 

Από τις πιο διάσημες απόπειρες ήταν εκείνη που σχεδίασε η CIA, προσλαμβάνοντας την πρώην ερωμένη του Κάστρο, Μαρίτα Λόρενζ, προκειμένου εκείνη να του δώσει κάψουλες με δηλητήριο. Εκείνος όμως το ανακάλυψε και λέγεται ότι της έδωσε ένα όπλο και της είπε να τον πυροβολήσει, αλλά η γυναίκα του απάντησε πως δεν μπορούσε να το κάνει. 

Μερικές από τις πιο περίεργες απόπειρες εναντίον του Κάστρο, σύμφωνα με την Daily Mail: 

Εκρηκτικό πούρο 

Ιδέα ενός αξιωματικού της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη και το πούρο θα είχε αρκετά εκρηκτικά για να ανατινάξει το κεφάλι του Κάστρο. 

Το σχέδιο ήταν ότι ο Κάστρο θα έμοιαζε αδύναμος αν έπεφταν οι τρίχες από το πρόσωπό του, οπότε οι Αμερικανοί σκέφτηκαν να προσπαθήσουν να βάλουν χημικά στο πούρο του ή τα παπούτσια του. 

Δηλητηριασμένο μιλκ-σεικ

Ήταν η απόπειρα που έφτασε πιο κοντά στην επιτυχία αλλά το δοχείο με το δηλητήριο κόλλησε στο ψυγείο και διαλύθηκε όταν ο σερβιτόρος- εκτελεστής προσπάθησε να το αφαιρέσει. 

Στολή δύτη με δηλητήριο 

Θα του έδιναν να φορέσει μία στολή με θανατηφόρα βακτήρια, αλλά και πάλι η απόπειρα της CIA απέτυχε. 

Κοχύλι με εκρηκτικά 

Θα εκμεταλλεύονταν την αγάπη του Κάστρο για τις καταδύσεις, τοποθετώντας εκρηκτικό μηχανισμό σε κοχύλι. Το έφτιαξαν μάλιστα ιδιαίτερα όμορφο, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του. 

Δηλητηριώδες πούρο 

Προσπάθησαν να του διοχευτεύσουν πούρο γεμάτο με μία δηλητηριώδη τοξίνη και επιστράτευσαν έναν διπλό πράκτορα, ο οποίος όμως την τελευταία στιγμή έκανε πίσω. 

Θανατηφόρα πένα 

Το σχέδιο ήταν να βάλουν στην πένα μία βελόνα τόσο λεπτή που να μπορεί να τσιμπήσει κάποιον και να μην το παρατηρήσει μέχρι να πεθάνει. 

Σπρέι LSD

Ηταν περισσότερο προσπάθεια να τον κάνουν να πέσει στα μάτια του λαού του. Το πλάνο ήταν να ψεκάσουν με μία ουσία, παρόμοια με LSD, ένα στούντιο κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, ώστε να αρχίσει να φέρεται περίεργα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV