Οι Τούρκοι μισούν κάθε τι ελληνικό - Τρομερή βεβήλωση στη Μονή Σουμελά

Η καταστροφή στη Μονή Σουμελά της Τραπεζούντας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Η Μονή  περιλαμβάνεται στην λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.Πολλά από τα πρόσωπα στις τοιχογραφίες του ιστορικού μοναστηριού έχουν κομματιαστεί, ενώ πλέον λόγω των ονομάτων που έχουν γράφει πάνω τους, δεν είναι πια ορατές.

Το ιστορικό μοναστήρι Σουμελά  έκλεισε το 2015 λόγω εργασιών αποκατάστασης. Τότε είχε λεχθεί πως θα κλείσει προσωρινά για ένα έτος αλλά λόγω των έργων ενδυνάμωσης και επισκευής δεν άνοιξε για 5 χρόνια.Μετά από μακρά περίοδο αποκατάστασης άνοιξε ξανά στις 28 Ιουλίου και άρχισε να δέχεται επισκέπτες.

Ωστόσο όσοι επισκέφτηκαν το μοναστήρι του οποίου η ίδρυση χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, κοινοποίησαν στα social media φωτογραφίες με την καταστροφή που είδαν εκεί. Οι επισκέπτες είδαν ότι όλα τα πρόσωπα των τοιχογραφιών στα οποία θα μπορούσε να φτάσει κάποιος άνθρωπος, έχουν κομματιαστεί. Επιπλέον κάποιες τοιχογραφίες έχουν χαραχθεί εντελώς, ενώ σε άλλες πάνω έχουν γραφτεί ονόματα.

Ανέπαφα παρέμειναν μόνο τα πρόσωπα των τοιχογραφιών που βρίσκονται στο ταβάνι του μοναστηριού. Δεν είναι γνωστό ωστόσο το ποσό νέες είναι αυτές οι καταστροφές. 

Αυτό το ελληνικό ορθόδοξο μοναστήρι και εκκλησιαστικό συγκρότημα που βρίσκεται στα 1.150 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και στα 300 από την κοιλάδα υπάρχει από τον 13ο αιώνα.

Ιδρύθηκε το 1204 από το πριγκιπάτο των Κομνηνών της Τραπεζούντας. Στην εποχή του Αλεξίου η σημασία του μοναστηριού αυξήθηκε και διασφαλίστηκαν με αυτοκρατορικά φιρμάνια τα εισοδήματά του.Το μοναστήρι που είναι το πιο σημαντικό προσκύνημα για τους Έλληνες της Mαύρης Θάλασσας είναι διάσημο για το αγίασμα του και ετησίως δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Μετά τη βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ήρθε να προστεθεί και η βεβήλωση της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ. Το τουρκικό μένος εναντίον των ελληνικών ορθόδοξων εκκλησιών δεν έχει τέλος.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV