Οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν νέα επίθεση με drones κατά της Μόσχας και έπληξαν εργοστάσιο οπτικών και μηχανικών προϊόντων, στην βιομηχανική ζώνη της πρωτεύουσας στο προάστιο Σεργκίεβ Πόζαντ.

Η έκρηξη ήταν κυριολεκτικά τεραστίων διαστάσεων και τουλάχιστον επισήμως τραυματίστηκαν 11 άτομα. Η Ρωσία αρνείται πως έγινε επίθεση από ουκρανικά drones αλλά όλες οι αναφορές συμπίπτουν πως όντως πραγματοποιήθηκε μία τέτοια επιχείρηση από τους Ουκρανούς.

Άλλωστε λίγο πριν την έκρηξη, η ρωσική αεράμυνα είχε καταρρίψει δύο ουκρανικά drones.

Σε ότι αφορά την επίσημη εκδοχή, οι Ρώσοι αιτιολογούν την τεράστια έκρηξη λέγοντας πως επρόκειτο για ένα εργοστάσιο πυροτεχνημάτων το οποίο «απλώς εξερράγη για άγνωστη αιτία».

Βέβαια, εάν επρόκειτο για πυροτεχνήματα αυτό είναι κάτι το οποίο δεν αποκρύβεται και θα φαινόντουσαν στα βίντεο πολλές δευτερεύουσες εκρήξεις.

Το κύμα της έκρηξης προκάλεσε πολλές ζημιές στα κοντινά κτίρια και έσπασε τα τζάμια σε διαμερίσματα σε απόσταση χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Σε κάποια βίντεο φαίνονται ακόμα και συντρίμμια που έχουν εκτοξευτεί σε απόσταση χιλιομέτρων!

Αυτά τα πλήγματα δεν είναι ικανά να βλάψουν πραγματικά την Ρωσία,  περισσότερο χρησιμεύουν στο να προκαλέσουν εντύπωση στις δυτικές κοινωνίες και ότι η Ουκρανία είναι ακόμα «ζωντανή» καθώς η ουκρανική αντεπίθεση έχει καταλήξει σε μεγάλη καταστροφή για το Κίεβο το οποίο δεν μπόρεσε να αγγίξει ούτε καν την πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας από τις τρεις που υπάρχουν συνολικά στο σύνολο των μετώπων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ