Ο ισραηλινός Στρατός (IDF), ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του το βράδυ της Τετάρτης, επιτέθηκαν στο σπίτι του ηγέτη του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στρατού, το σπίτι, το οποίο ήταν ακατοίκητο, χρησιμοποιούνταν ως βάση ενόπλων και τόπος συνάντησης ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς.

Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που φέρεται να δείχνει τη στιγμή της επίθεσης.

Δεν είναι σαφές αν κάποιος βρισκόταν στο κτίριο όταν αυτό χτυπήθηκε.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που χτυπήθηκε η κατοικία του Χανίγια. Στις 4 Νοεμβρίου, το Al-Aqsa Radio ανέφερε ότι ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε πύραυλο στο σπίτι του.

Ο ηγέτης της Χαμάς βρίσκεται εκτός της Λωρίδας της Γάζας από το 2019, ζώντας μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ.

Οι επιχειρήσεις των IDF

Οι ισραηλινές δυνάμεις που υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει τον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Λωρίδας της Γάζας, ανέφεραν ακόμα ότι εντόπισαν και κατέστρεψαν μία αποθήκη όπλων που ανήκε στη ναυτική δύναμη της Χαμάς.

Κάνουν ακόμα λόγο για επίθεση σε μέλη της Χαμάς και κατάσχεση οπλισμού.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στο Αλ Σίφα

Ο ισραηλινός Στρατός συνεχίζει τις εκτεταμένες επιχειρήσεις του στη βόρεια Γάζα υποστηρίζοντας ότι έχει αποκτήσει τον έλεγχό της, κάτι που η Χαμάς αρνείται.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή οργάνωση γίνονται σφοδρές μάχες σώμα με σώμα, ενώ οι μαχητές της Χαμάς έχουν καταστρέψει περίπου 170 οχήματα του ισραηλινού Στρατού.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης το κέντρο των επιχειρήσεων του ισραηλινού Στρατού είναι το νοσοκομείο Αλ Σίφα, στο οποίο το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται ότι υπάρχει το κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

Ο ισχυρισμός αυτός δεν έχει ακόμα αποδειχτεί παρά την πρωτοφανή εισβολή του ισραηλινού Στρατού εντός του νοσοκομειακού συγκροτήματος. Την ίδια στιγμή ο ισραηλινός Στρατός διέγραψε ανάρτηση στην οποία πρόβαλε τον φερόμενο οπλισμό της Χαμάς που – όπως υποστήριζε – είχε βρει εντός του νοσοκομείου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ