Μία ακόμα ουκρανική αποβατική ενέργεια είχε άδοξο τέλος καθώς το μεγαλύτερο μέρος της αποβατικής δυνάμεις καταστράφηκε από την έγκαιρη αντιμετώπιση της από την Αεροπορία του ρωσικού Ναυτικού.

Όπως και στις δύο προηγούμενες ουκρανικές αποβατικές ενέργειες έτσι και στην σημερινή, οι Ουκρανοί είχαν ως στόχο το ακρωτήριο Ταρκανχάτ, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί σημαντικά ρωσικά ραντάρ.

Στο ακρωτήρι είχε καταστραφεί ρωσικό σύστημα α/α S-400 (οι Ρώσοι λένε πως ήταν S-300) πριν από δύο εβδομάδες.

«Τις πρώτες πρωινές ώρες, στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας (…) αεροσκάφη της αεροπορίας ναυτικού του στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψαν τέσσερα ταχύπλοα «Willard Sea Force» αμερικανικής κατασκευής που μετέφεραν αποβατικές ομάδες των ένοπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κινούμενα προς την κατεύθυνση του ακρωτηρίου Tarkhankut, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου της Κριμαίας» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν ουκρανικά drones στον εναέριο χώρο της Κριμαίας καθώς και της ρωσικής επαρχίας Kursk που συνορεύει με την Ουκρανία.

«Περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα, ουκρανικά drones καταστράφηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας και πάνω από την περιφέρεια Kursk από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο 2/9, η Μόσχα ανέφερε πως κατέστρεψε τρία ναυτικά drones που είχαν στόχο τη γέφυρα της Κριμαίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ