Οι Ουκρανοί λένε ότι αυτή είναι η πρώτη φωτό της φλεγόμενης ρωσικής φρεγάτας «Αdmiral Makarov»

Η καταγραφή έγινε από τουρκικής κατασκευής ΤΒ2

Ένα βίντεο κυκλοφορεί από τους Ουκρανούς στο διαδίκτυο στο οποίο ισχυρίζονται ότι φαίνεται η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροφ» να φλέγεται μετά από ουκρανικό χτύπημα με αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune (ουκρανικής κατασκευής).

Άλλες πηγές αναφέρουν πως το βίντεο καταγράφηκε από drone ΤΒ2 τουρκικής κατασκευής το οποίο έχουν προμηθευτεί σε μεγάλους αριθμούς οι Ουκρανοί.

Αν το βίντεο αληθεύει, φαίνεται πως πάλι οι Ουκρανοί έχουν χτυπήσει την πλώρη του πλοίου. Σημαδεύουν την πλώρη που είναι οι πύραυλοι για προκαλέσουν έκρηξη και μετά βύθιση.

Φυσικά (αν όλα αυτά ισχύουν) ένα τέτοιο χτύπημα δείχνει την χρησιμότητα των αντιπλοϊκών πυραύλων και εκτός από αυτό γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει κι  άλλου είδους έξωθεν βοήθεια στους Ουκρανούς.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV