Ένα πολύ απειλητικό άρθρο για την Ελλάδα δημοσίευσε το τουρκικό περιοδικό «C4Defence» στο τεύχος του περασμένου Δεκεμβρίου όπου αναφέρεται το ευάλωτο της χώρας σε αποβάσεις!

Το άρθρο που φέρει τον τίτλο «Αξιολόγηση της Ελλάδας» [‘Yunanistan Değerlendirmesi’] υπογράφεται από τον Δρ Μπασάλ Μπαϊσάλ (Başar Baysal), επισημαίνει ότι «Η Ελλάδα που βλέπει τον εαυτό της ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Πολιτισμού, μια χώρα που έχει πολλά νησιά, είναι ανοιχτή σε ναυτικές αποβάσεις».

Ο Μπασάλ Μπαϊσάλ γράφει:

«Η πρωτεύουσα και οι μεγάλες πόλεις της χώρας βρίσκονται συνήθως στις πεδιάδες στα νότια και ανατολικά της χώρας. 

Σε μια επιχείρηση που θα γίνει από τη θάλασσα, είναι πιθανό ο στρατός που διαθέτει μεγάλο αριθμό προσωπικού να φτάσει γρήγορα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. 

Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν είναι πολύ μεγάλη χώρα σε έκταση, το βάθος άμυνας είναι περιορισμένο. 

Η ύπαρξη πολλών νησιών μακριά από την ηπειρωτική χώρα δυσκολεύει επίσης την Ελλάδα να υπερασπιστεί τα νησιά κατά τη διάρκεια του πολέμου. 

Δεν υπάρχει κανένα φυσικό στοιχείο που να μπορεί να αντέξει η ελληνική άμυνα μέχρι τον ποταμό Νέστο απέναντι σε επίθεση από τη Δυτική Θράκη. 

Η γεωγραφία είναι σε μειονεκτική θέση όσον αφορά την άμυνα στη γραμμή ανατολής-δύσης. Απέναντι στις επιθέσεις που μπορεί να προέρχονται από τη γραμμή βορρά-νότου, το βάθος άμυνας είναι σχετικά υψηλότερο».

Ο Μπαϊσάλ που είναι λέκτορας στο πανεπιστήμιο Μπιλίμ της Άγκυρας, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, επισημαίνει ότι η Ελλάδα θέλει στρατηγικά να κυριαρχήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και ότι αυτό είναι κάτι που δεν το αποδέχεται η Τουρκία.

Το άρθρο αυτό γράφτηκε στα πλαίσια δημιουργίας πολεμικού κλίματος ενάντια στην Ελλάδα αλλά και κυρίως για να δημιουργήσει φοβικά σύνδρομα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και την οικονομική ελίτ της χώρας για να προχωρήσουν σε υποχωρήσεις και παραχωρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ