Mία πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση είδε το «φως» της δημοσιότητας στην Γαλλία με βάση την οποία το 61% των Γάλλων πιστεύει ότι υπάρχει σχέδιο αντικατάστασής τους με αλλοδαπούς μουσουλμάνους μετανάστες.

Μάλιστα οι Γάλλοι το αποκαλούν ως «grand remplacement» που στα γαλλικά σημαίνει η «Μεγάλη Αντικατάσταση».

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι και το 52% των «σοσιαλιζόντων» ψηφοφόρων του Μακρόν το πιστεύουν αυτό.

Αξίζει να προστεθεί ότι η δημοσκόπηση έγινε στα πλαίσια των επερχόμενων γαλλικών προεδρικών εκλογών του 2022. defencenet.gr

Το ερώτημα αυτό πρέπει να γίνει και στους Έλληνες πολίτες για να εκφράσουν οι ίδιοι αν θεωρούν ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Άλλωστε η ίδια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Σακελαροπούλου μιλώντας σε εκδήλωση σχετική με το θέμα του δημογραφικού, που διοργάνωσε η Eurobank, είπε πως: «Είναι αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Η ομαλή ένταξή τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας»!

Δηλαδή αντί η Πολιτεία να σχεδιάσει πολιτικές αύξησης των γεννήσεων των γηγενών Ελλήνων προτιμάει την «λύση» της εισροής αλλοδαπών.

Παρόμοια στάση και άποψη έχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ανακοίνωσε μια Ελλάδα… δίχως Έλληνες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «άνοιγμα» των εργασιών του φόρουμ «Η Ελλάδα 2040», το οποίο διοργάνωσε η Επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός τότε μίλησε για την Ελλάδα του μέλλοντος και ανάμεσα στα όσα αναφέρθηκε ήταν και το μείζον πρόβλημα του δημογραφικού. 

«Συρρικνωνόμαστε, το ξέρουμε. Το πόσο, θα μας το δείξει η απογραφή. Είχαμε μία συζήτηση στην Ολομέλεια πριν από λίγο για τα στατιστικά στοιχεία των εμβολιασμών, όπου ο παρονομαστής είναι η απογραφή του ‘11, για να υπολογίζουμε τα ποσοστά. Εικάζω ότι είμαστε λιγότεροι απ’ όσοι έδειξε η απογραφή του ‘11», είπε ο πρωθυπουργός. 

Και εκεί που θα περίμενε κάποιος ότι θα ανακοίνωνε μέτρα στήριξης των οικογενειών, ώστε να μπορέσουν να κάνουν περισσότερα παιδιά ο Κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να αντιμετωπίσει ως… δεδομένη τη «σμίκρυνση» του Ελληνισμού και να αναφερθεί στην «πληθυσμιακή έκρηξη» άλλων χωρών, φτωχών, που «θα διεκδικήσουν και αυτές μερίδιο και δικαίωμα στην κατανάλωση, σε ένα επίπεδο ζωής» για τον γηγενή Έλληνα… λακέρδα.

Συνέχισε, μάλιστα, κάνοντας λόγο για τις προκλήσεις του «ανθρώπινου δυναμικού σε μία χώρα η οποία συρρικνώνεται» ζητώντας να «χαρτογραφηθεί το πρόβλημα», καθώς δήλωσε σίγουρος ότι η χώρα «δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα προσέγγισης κεφαλαίων, οικονομικών κεφαλαίων, θα έχει, όμως, δυσκολία εξεύρεσης ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού για να στηρίξει την αναπτυξιακή της διαδρομή».

Και για να το κάνει σαφές για όποιον δεν κατάλαβε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η «οργανωμένη, καλά σχεδιασμένη μετανάστευση» μπορεί να είναι ένα συμπληρωματικό όπλο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στρεβλώσεις που θα παρουσιαστούν με μαθηματική βεβαιότητα στην αγορά εργασίας.

Και επιστρέφοντας στην γαλλική δημοσκόπηση, είναι σαφές ότι οι Γάλλοι εξέφρασαν και τους Έλληνες με την απάντησή τους αφού κανείς μέχρι τώρα δεν έχει σκεφτεί να τους ρωτήσει…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ