Το Ψευδοκράτος «χαρίζει» στους Τούρκους το 90% της κυπριακής ΑΟΖ ως απάντηση στο Νautical Geo

Το Ψευδοκράτος του Ερσίν Τατάρ εξέδωσε απειλητική ανακοίνωση κατά της Κυπριακής δημοκρατίας σχετικά με τις έρευνες που πραγματοποιεί το Nautical Geo στην κυπριακή ΑΟΖ γνωστοποιώντας ότι «η Turkish Petroleum Corporation (TPAO) θα συνεχίσει να εργάζεται για λογαριασμό του τουρκοκυπριακού λαού στις περιοχές αδειών που δόθηκαν από το κράτος μας το 2011»

Για όσους αναρωτιούνται ποιες είναι οι περιοχές αυτές που παρανόμως δίνει το ψευδοκράτος στους Τούρκους προς έρευνα και εκμετάλλευση απεικονίζονται στον χάρτη που είχε παρουσιάσει ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ το 2020.

Όπως καθίσταται σαφές η TPAO είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί ένα τεράστιο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και περίπου το 90% της κυπριακής ΑΟΖ.

Από τον χάρτη πορκύπτει ότι αυτό το ποσοστό θεωρούν Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι ότι τους ανήκει.

Ίσα που επιτρέπουν στους Κύπριους να κάνουν μπάνιο στις ακτές τους δηλαδή... 

Να πούμε ότι η ΤΡΑΟ ζήτησε άδεια για 8 σημεία της Μεσογείου, για έρευνες στα οικόπεδα P30 -c, P31-d, P31-c, R30-b1, R30 -b2, R31-a1, R31-a2 και R31-b1.

Η αίτηση υποβλήθηκε στις 13 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα με τίτλο «Σχετικά με τις μονομερείς εργασίες εξερεύνησης φυσικού αερίου της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης» αναφέρει:

Όπως είναι γνωστό, η Ε/Κ της Νότιας Κύπρου κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες που πραγματοποίησε με το πλοίο NAUTICAL GEO με σημαία Μάλτας και ιταλικής ιδιοκτησίας.

Σήμερα με νέα NAVTEX, η Ε/Κ Διοίκηση ανακοίνωσε ότι το υπόψη πλοίο θα ξεκινήσει νέα έρευνα στα νότια του νησιού, αυτή τη φορά στις 21-23 Οκτωβρίου, σε μια περιοχή που περιλαμβάνει επίσης περιοχές που έχει αδειοδοτήσει η ΤΔΒΚ.

Ο Τ/Κ λαός, ένας από τους δύο συνιδιοκτήτες του νησιού της Κύπρου, είναι συνιδιοκτήτης των πόρων υδρογονανθράκων στις θάλασσες γύρω από το νησί.

Αυτή προκύπτει από την κυριαρχική ισότητα που απέκτησε ο Τουρκοκύπριος λαός το 1960. Για το λόγο αυτό, καταδικάζουμε έντονα αυτήν την έρευνα, την οποία η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα κάνει χωρίς την έγκριση της ΤΔΒΚ.

Ενώ αυτό συμβαίνει, δεν θα παραμείνουμε θεατές στον σφετερισμό και την παραβίαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων από την ελληνική πλευρά μέσω μονομερών ενεργειών.

Μπροστά σε αυτές τις μονομερείς δραστηριότητες της ελληνοκυπριακής πλευράς, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, η Turkish Petroleum Corporation (TPAO) θα συνεχίσει να εργάζεται για λογαριασμό του τουρκοκυπριακού λαού στις περιοχές αδειών που δόθηκαν από το κράτος μας το 2011.

Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου επιθυμεί την λύση του ζητήματος με συνεργασία. Η πρότασή μας για το νησί και τους φυσικούς πόρους γύρω του με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2019 και η έκκληση της Τουρκίας για τη διάσκεψη της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία στοχεύει να συγκεντρώσει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένου και κράτους μας, είναι σημαντική ευκαιρία που θα επιτρέψει την επίλυση του ζητήματος στο πλαίσιο της διπλωματίας.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά τις εκκλήσεις μας προς την Ε/Κ Διοίκηση, η οποία κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και αποσταθεροποιεί την περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV