Ο Ν.Μπαχτσελί δεν είναι απλά κάποιος γραφικός πολιτικός στην Τουρκία αλλά κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και όταν παρουσιάζεται με ένα γιαταγάνι σε συνέδριο της νεολαίας του MHP αυτό στην Αθήνα δεν μπορούν να το περάσουν απαρατήρητο.

«Όμορφοι άνθρωποι του εθνικιστικού κινήματος, παιδιά μου. Στο χέρι σας πάντα να έχετε ένα μολύβι, όμως όταν χρειαστεί να έχετε και το σπαθί σας!» είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του  Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, κραδαίνοντας ένα γιαταγάνι.

Το γιαταγάνι το κρατούσε για… την Ελλάδα αλλά κατευθυνόταν και προς τις ΗΠΑ, όπου έχει αρχίσει έρευνα για το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου και να χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση η ομάδα των «Γκρίζων Λύκων».

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» είναι επί της ουσίας ο πυρήνας του MHP. Για την ακρίβεια το MHP  αποτελεί το πολιτικό τους σκέλος όπως κάποτε πολιτικό σκέλος ήταν και το βορειοιρλανδικό Σιν Φέιν, που εκπροσωπούσε την ένοπλη παράταξη του ΙΡΑ.

Σημειώνεται ότι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί τους τελευταίους μήνες έχει προχωρήσει σε δηλώσεις  κατά του Μπάιντεν επειδή αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων, ζητώντας ενεργοποίηση των S-400.

Κατά της Ευρώπης γιατί «στηρίζει την Ελλάδα.

Κατά των Κούρδων, ζητώντας να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα HDP.

Κατά της Ελλάδας γιατί είχε το… θράσος να πραγματοποιήσει την άσκηση «Ηνίοχος».

Εν ολίγοις δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής σε κανέναν πλην του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Όμως ότι λέει δεν είναι άνευ σημασίας καθώς «χαράζει» μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο την τουρκική εξωτερική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ