Η ερντογανική προπαγάνδα καταφεύγει σε υβριστικούς και σκαιούς χαρακτηρισμούς κατά των Ελλήνων για να «αναπτερώσει» το ηθικό της τουρκικής κοινωνίας την οποία μάλιστα επιχειρεί να την πείσει πως η ελληνογαλλική συμφωνία περί αμυντικής συνδρομής δεν σημαίνει τίποτα καθώς οι Γάλλοι «δεν θα πεθάνουν για τους Έλληνες».

Ναι, αλλά θα πεθάνουν για τα συμφέροντά τους και αυτά είναι ομόρροπα με τα ελληνικά.

Ο Μεσούτ Χακί Τζασίν χαρακτήρισε τους Έλληνες ως «αφελείς» και «κεφάλες», ενώ είπε πως στο τέλος η «Ελλάδα θα πνιγεί στο Αιγαίο».

Παράλληλα έκανε επίθεση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε «ανόητο» και «κεφάλα»

Ο Τούρκος αναλυτής εκστόμισε τις χυδαίες εκφράσεις μιλώντας στο CNN Turk για την ελληνογαλλική συμφωνία, αμφισβητώντας το αν θα βοηθήσει η Γαλλία την Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία.

«Αιτία της διάσπασης της Πολωνίας ήταν οι Γάλλοι. Γιατί; Διότι ήταν κράτος εγγυητής και όταν μπήκαν οι Γερμανοί δεν κούνησαν το δακτυλάκι τους» ακούγεται να λέει ο σύμβουλος του Ερντογάν.

«Τώρα εγώ από εδώ απευθύνομαι στον ανόητο Μητσοτάκη. Εσύ πως εμπιστεύεσαι, βρε κεφάλα, τους Γάλλους και κάνεις συμμαχία;» προσθέτει, σύμφωνα με τη μετάφραση από τα tourkikanea, που παρουσιάζουν το θέμα.

Αναφέρει, επίσης, ότι «πέτρες να πετάξεις στο κεφάλι της και η Ελλάδα θα πνιγεί στο Αιγαίο».

Κατά των Ελλήνων

Για να συμπληρώσει: «Εσύ, βρε αδερφέ, με 9 εκατομμύρια πώς θα νικήσεις τα 90 εκατομμύρια; Πάρε τους Γάλλους, πάρε τους όλους, πάρε και την Αμερική. Μα, καλά, η Αμερική θα πεθάνει για σένα βρε πρόβατο;».

«Αφελείς άνθρωποι, δε δουλεύει το μυαλό τους. Υπάρχει κάτι που δεν το έχουν καταλάβει οι Έλληνες. Δε σας λέω πως είναι κεφάλες;» επιμένει, για να καταλήξει:

«Ο Μητσοτάκης δεν έμοιασε καθόλου στον πατέρα του. Βρε αδερφέ, γίνεται να έχεις εμπιστοσύνη στους Γάλλους;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ