Το καλύτερο αντιαεροπορικό σύστημα στον πλανήτη κατά την Μόσχα ολοκλήρωσε τις δοκιμές του και μπαίνει πλέον σε παραγωγή και στην διάθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Πρόκειται για το πυραυλικό σύστημα επιφανείας-αέρος S-500 και ήδη η Μόσχα έχει αρχίσει να το προμηθεύει στις ένοπλες δυνάμεις, όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι S-500, ένα όπλο το οποίο θα ενισχύσει την άμυνά της Ρωσικής Ομοσπονδίας πέραν πάσης προσδοκίας ενώ αναμένεται να προσφέρει πολλά και στις εξαγωγές ρωσικών συστημάτων.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του συστήματος είναι ικανό να αναχαιτίζει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ, αεροσκάφη, ενώ δύναται να χτυπάει ακόμα και δορυφόρους.

Η Ρωσία άρχισε πέρυσι τις δοκιμές του συστήματος και οι ένοπλες δυνάμεις της έχουν κάνει γνωστό πως τα πρώτα από τα συστήματα αυτά θα αναπτυχθούν γύρω από την πόλη της Μόσχας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει το 2019 πως η Άγκυρα θα παράγει επίσης από κοινού με τη Μόσχα το πυραυλικό σύστημα S-500.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ